Programa d’Innovació

La fundació vol fer de pont entre el coneixement acadèmic i el coneixement precompetitiu per tal d’oferir solucions innovadores que resultin atractives al mercat, en particular respecte a les necessitats no cobertes en l’àmbit de la neurodegeneració i l’envelliment. Per a aquesta finalitat, compta amb l’assessorament i la participació directa de familiars, cuidadors i professionals.

Projectes en curs

Projecte de Recerca de Grups Terapèutics d’ajuda als cuidadors dels malalts d’Alzheimer.

Aquest projecte tracta de verificar l’eficàcia d’oferir al cuidador un espai en grup on poder expressar les seves emocions i compartir la seva experiència. La primera fase del programa s’està implantant a diversos centres hospitalaris de la província de Barcelona. El programa compta amb el suport de l’Obra Social "la Caixa".

Projecte ConemBeta, kit terapèutic de connexió emocional.

Impulsat conjuntament amb la Fundació SAR, aquest projecte aplega professionals del món de la neurologia i la geriatria per al desenvolupament d’un nou producte orientat a millorar la qualitat relacional entre malalts en fases avançades i els seus familiars i cuidadors. Actualment es troba en fase d’assaig clínic.